Кто сейчас на форуме | Сейчас посетителей на форуме: 668, из них зарегистрированных: 9, скрытых: 0 и гостей: 659 :: 2 поисковых систем Cassiopeia, Cyanea, JRK, MALFRIDA, mj1978, Natali3, nelya21, Гелла, Тетяна ІванівнаБольше всего посетителей ( 895) здесь было Вс Дек 22, 2019 10:19 am |
Ноябрь 2024 | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Календарь |
|
|
| ПРИЧАЩЕНИЕ СВЯТОЙ ВОДОЙ | |
| | Автор | Сообщение |
---|
MALFRIDA Ведунья
| Тема: ПРИЧАЩЕНИЕ СВЯТОЙ ВОДОЙ Ср Май 29, 2013 8:44 am | |
| ПРИЧАЩЕНИЕ СВЯТОЙ ВОДОЙ [Вы должны быть зарегистрированы и подключены, чтобы видеть это изображение] После́дование о причащении святыя воды́, иже великаго освящения на Богоявление.Егда несть леть[невозможно] причаститися Животворящих Пречистых Христовых Таин, Плоти и Крови.Дапо совету духовнаго настоятеля, егда время повелит, да причастится, священныя Богоявленныя воды, по обычному приуготованию иже к освящению, исия изглаго́лет[прочитает] молитвы.Сотворив начало[т.е. приходные поклоны] глаго́лет:За моли́тв святых отец наших, Господи, Исусе Христе, Сыне Божии, помилуй нас, аминь. [поклон]Ограждая лице свое крестным знамением, читаем:Царю́небе́сныи, Уте́шителю, Ду́ше и́стинныи, Иже везде́ сы́и и вся исполня́яи, сокро́вище благи́х и жи́зни Пода́телю, прииди́ и всели́ся в ны, и очи́сти ны от вся́кия скве́рны, и спаси́ Бла́же, душя́ на́шя.Святыи Боже, Святыи Крепкии, Святыи Безсмертныи, помилуй нас. [трижды с поклонами]. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во́ веки веком, аминь.Пресвятая Троице, помилуй нас. Господи, очисти грехи наша;Владыко, прости беззакония нашя; Святыи, посети и исцели немощи нашя; имене Твоего ради.Господи помилуй [трижды]Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во́ веки веком, аминь.Отченаш, Иже еси́ на́ небесех; да святится имя Твое; да прии́дет царствие Твое; да будет воля Твоя, яко на́ небеси и на земли́; хлеб наш насущныи даждь нам днесь; и остави нам до́лги наша, яко же и мы оставляем должнико́м нашим; и не введи нас во искушение; но избави нас от лукаваго.Господи Исусе Христе, Сыне Божии, помилуй нас. Аминь.Господи, помилуй, [12 раз].Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во́ веки веком, аминь.Приидите, поклонимся Царе́ви нашему Богу [поклон].Приидите, поклонимся Христу, Цареви и Богу нашему [поклон].Приидите, поклонимся и припадем к Самому Господу Исусу Христу, Цареви и Богу нашему [поклон].[псалом, 50-й.]Помилуймя Боже, по велицей милости Твоей. И по множеству щедрот Твоих очисти беззаконие мое. Наипаче омый мя от беззакония моего и от греха моего очисти мя. Яко беззаконие мое аз знаю и грех мой предо мною есть вы́ну[всегда]. Тебе единому согреших и лукавое пред Тобою сотворих. Яко да оправдишися в словесе́х Своих и победи́ши внегда[когда]судити. Себо в беззакониих зачат есмь и во гресех роди́ мя мати моя. Се бо истинувозлюбил еси, безвестная и тайная премудрости Твоея явил ми еси. Окропиши мя иссо́пом и очищуся. Омыеши мя и паче снега убелюся. Слуху моему даси радость и веселие: возрадуются кости смиренныя. Отврати лице Твое от грех моих и вся беззакония моя очисти. Сердце чисто созижди во мне Боже, и дух прав обнови во утробемоей. Не отверзи мене oт лица Твоего, и Духа Твоего Святаго не отыми от мене. Воздаждь ми радость спасения Твоего и духом владычным утверди мя. Научу беззаконныя путем Твоим и нечестивии к Тебе обратятся. Избави мя от кровий Боже, Боже спасения моего; возрадуется язык мой правде Твоей. Господи, устне мои отверзеши, и уста моя возвестят хвалуТвою. Яко аще бы восхотел жертве, дал бым убо; всесожжения не благоволиши. Жертва Богу – дух сокрушен: сердце сокрушенно и смиренно Бог не уничижит. Ублажи Господи, благоволением Твоим Сиона; и да созиждутся стены Иеросалимския. Тогда благоволиши жертву правде, возношение и всесожигаемая. Тогда возложа́т на олтарьТвой тельця.И по сем тропари сия:Иже чашу имея неисчерпа́емых сокровищь, дай же ми почерпсти́ во́ду во оставле́ние грехо́м, я́ко утесня́ем есмь жа́ждею, Благоутро́бне Господи Спа́се.Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во́ веки веком, аминь.Девочистая, Сло́ва пола́то[храм Бога Слова], ду́шу мою́ покажи́ дом Ду́ха, воды́ исто́чника живонача́лия напои́ мя, горе́нием греха́ иста́ема, я́кода по́ долгу[достойно] сла́влю Тя.и по сем молитва иже во святых отца нашего Иоанна Златоустаго:ГосподиБоже наш, Иже с Бесме́ртным и с Безнача́льным Отце́м сразумева́ем. и с Безначальным и с Присносу́щным Твоим Духом спребыва́я, Иже всякаго освящения Податель. Иже и прежде Своим крещением во́ды освяти́в. и ны́непри́сно[всегда] сих, Твоим Святым призыванием освящая Сам. и сию святу́ю во́ду пришествием и действием Твоего Святаго Духа, освященную сотвори ми рабу Твоему; бытии причаща́ющеся от нея, в просвещению душе́,в освящение телу, во умершьвле́ние страсте́м, во отвержение лука́вых по́мысл, в хранило и отложение[прекращение] лукаваго настояния[нашествия], на всяку пользу приличну; яко да ея́ благодатию покрываем, невреждено от всякаго наве́та пребуду; в славу Твоего Преблагаго и Святаго имени; молитвамиПресвятыя Владычица нашея Богородица, и всех святых. аминь.таж сотворит три метания[поклона] глаголя:ВоИорда́не креща́ющу Ти ся Господи, Тро́ическое яви́ся покланя́ние. роди́телев у́бо глас, свиде́тельствоваше Ти. возлю́бленнаго Тя Сы́на имену́я. и Дух в виде́нии голуби́не, изве́стоваше[являл] словеси утвержение[совершение]. явле́ися Христе́ Боже, и мир просве́щь слава Тебе.Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во́ веки веком, аминь.Явился еси вселе́нней свет Твой Господи; зна́менася на нас, иже в ра́зуме пою́щих Тя. прии́де и яви́ся Свет неприкоснове́нныи.так же причастився освященныя, со страхом и благобоязньством. и по сем молитва иже во святых отца нашего Иоанна Златоустаго по причастии святыя воды:Сла́ванеизрече́нной Ти и неизле́дованной благости. слава премногому Ти незло́бивому долготерпе́нию. слава благоутро́бию Твоему. яко и ныне мя грешнаго, и недостойнаго раба своего освящением сподобил еси, освященныясея воды причастием; укрепи ми, сего ради живот[жизнь].невредима всего соблюдая. неуловлена мя сопротивными соделай. непорабоще́на нечистым покажи́ по́мыслом; всего мя обнови́, всего во блага́я вжили́[укрепи] де́лания; всего к Твоему впери́ желанию. яко Ты еси сладость душа́м нашим. и Тебе славу всылаем с Безначальным Ти Отце́м, и сПресвятым и благим и животворя́щим Духом Твоим. и ныне и приснои во́ веки веком аминь.и по сем:Достойноесть, яко воистину блажи́ти Тя Богородице, присно блаженную и пренепорочную, и Матерь Бога нашего. Честнейшую херуви́м и сла́внейшую вои́стину серафи́м, без истления Бога Слова рождьшую, сущую Богородицу, Тя величаем. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во́ веки веком, аминь.Господи помилуй, Господи помилуй, Господи помилуй.и конец.[т.е. отходные поклоны] _________________ Написать ко мне по любым вопросам вы можете на:Моя почта: [Вы должны быть зарегистрированы и подключены, чтобы видеть эту ссылку] Мой Ватсап и Телеграм: +380681961634 | |
| | | | ПРИЧАЩЕНИЕ СВЯТОЙ ВОДОЙ | |
|